Over ons — Ilmaha
Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending in Nederland - vanaf €100 in België
Gratis verzending in Nederland - vanaf €100 in België
Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Ilmaha is in 2019 opgericht door Karina en Daphne, moeder en dochter. Op het moment dat Daphne zwanger werd van haar eerste kindje kwam de behoefte van Karina om zelf weer achter de naaimachine te kruipen en de baby uitzet van allerlei mooie en eerlijke spullen te voorzien.

Op 5 jarige leeftijd begon Karina met het maken van kleertjes voor haar poppen. Ze knipte de stof op het juiste formaat en naaide de kleertjes met de hand in elkaar. Op haar 12e kreeg zij de naaimachine van haar oma en kon het echte werk beginnen. Ze ontdekte dat haar passie lag bij het maken van mooie items voor zichzelf en haar omgeving en besloot daarom ook om een aantal jaren later de modevakschool te volgen. Na haar diploma te hebben behaald heeft ze veel mooie items gemaakt, van trouwjurken tot poppen kleertjes. Nu, 13 jaar later, richt zij zich weer op het creëren van mooie items. Met haar eerste kleinkind als inspiratie en motivatie werkt zij met heel veel liefde aan de producten van Ilmaha.

Sinds Daphne haar eerste zwangerschap heeft ze de wereld van de pasgeborenen ontdekt. Hierbij kwam zij tot de ontdekking dat er veel mooie producten op de markt zijn, maar dat er ook nog veel verbetering mogelijk is. Bijvoorbeeld in de materialen die gebruikt worden, of in het ontwerp en het gebruiksgemak van de producten. Samen met Karina speurt Daphne naar inspiratie voor nieuwe producten. Ook verzorgt zij de inkoop, webshop en social media kanalen.

Nog meer weten

De betekenis van Ilmaha is baby of pasgeborene. Eerlijke producten voor de allerkleinsten, met veel liefde en precisie handgemaakt.

Missie

Terug naar de basics om het ouderschap te ondersteunen, zonder concessies te doen op de kwaliteit van het materiaal of gebruiksgemak. Producten van natuurlijk of biologisch materiaal.

Visie

We omarmen de kwetsbaarheid van de baby en we nemen deze in bescherming. Ook dragen we hiermee ons steentje bij aan het welzijn van het milieu, dat van groot belang is voor de toekomst van onze kleintjes.

Achtergrond van Ilmaha

'Pasgeborene’ of ‘Baby’

'Pasgeborene’ of ‘Baby’

Ilmaha betekend ‘pasgeborene’ of ‘baby’ in het Somalisch. De Somalische taal en cultuur is ons zeer vertrouwd omdat Daphne is getrouwd met een Somalische man. Dat betekent dus ook dat onze (klein)kinderen half Somalisch zijn.

Éen van de eerste stappen die we moesten nemen bij het starten van onze onderneming was het bedenken van een naam. We besloten een paar woorden naar het Somalisch te vertalen en waren direct verliefd op het woord Ilmaha. Een mooi woord met een passende betekenis!

Misschien is het je al opgevallen, maar je ziet binnen onze onderneming meerdere Somalische invloeden naar voren komen. Zo staat er een ster in ons logo, dit is dezelfde ster als op de Somalische vlag. En onze handgemaakte speendoekjes hebben ook de vorm van deze ster.

Onze verhalen

 • Het Avontuur van tweeling ouderschap
  Daphne Awad

  Het Avontuur van tweeling ouderschap

  Uitdagingen en tips voor ouders met pasgeboren tweelingen Het verwelkomen van een nieuwe baby in je gezin is een vreugdevolle en opwindende tijd. Maar wanneer je gezegend bent met een tweeling, komt deze vreugde vaak met een dubbele lading aan...

  Nu lezen
 • Groeien doe je in stijl.. Meet: De Ilmaha Belly Wrap
  Daphne Awad

  Groeien doe je in stijl.. Meet: De Ilmaha Belly Wrap

  Zwangerschap is een ongelooflijke reis, maar het brengt ook de nodige veranderingen met zich mee, waaronder een groeiende buik die je kledingkeuzes kan beperken. Gelukkig heeft Ilmaha dé oplossing om jouw zwangerschapsgarderobe te redden - de Ilmaha Belly Wrap! Dit...

  Nu lezen
Gratis verzending

Bij iedere bestelling vanaf €80,- (€100,- in België).

Altijd bereikbaar

We staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Veilig betalen

Veilig betalen via IDEAL, Klarna, Creditcard, ApplePay en PayPal.

Volg ons op Instagram

Laat je inspireren! @ilmaha.handmade