Waarom een draagzak zo fijn is binnenshuis — Ilmaha
Doorgaan naar inhoud
★★★★★ 4.8 uit ruim 350 beoordelingen
★★★★★ 4.8 uit ruim 350 beoordelingen
Mei tai draagzak teddy ecru

Waarom een draagzak zo fijn is binnenshuis

Pasgeboren babys willen het liefst maar een ding: de hele dag dicht tegen papa of mama aan liggen. Een draagzak is daarvoor dé uitkomst. Het praktische en comfortabele accessoire is superfijn om je baby in te dragen tijdens een wandeling buiten. Lekker samen struinen door straatjes of een frisse neus halen op het strand of in het bos. Maar ook, of misschien wel juist, binnenshuis is een draagzak ideaal in vele situaties.

De draagzak is namelijk hartstikke praktisch voor in huis. Niet alleen voor je baby, maar ook voor jou. Het zorgt er namelijk voor dat jij je handen vrij hebt, terwijl je toch je baby dicht bij je hebt. En zo zijn er dan ook vele situaties waarbij een draagzak binnenshuis goed van pas komt.

 

Mei tai draagzak marble groen

Welke draagzak is het meest geschikt om je baby binnen te dragen?

Er zijn vele soorten draagzakken verkrijgbaar. Let er in ieder geval op je dat je er een kiest die voldoende ondersteuning aan je eigen lichaam geeft, maar ook aan dat van je kindje. Wij raden voor binnenshuis de mei tai draagzak gemaakt van hydrofiel stof aan. Dit materiaal is luchtig en dat maakt het dragen niet te warm. Ook kan deze draagzak op 30 graden gewassen worden in de wasmachine. Top toch? Nog een voordeel is dat de mei tai draagzak ergonomisch draagt. Meteen vanaf de geboorte totdat je kindje zon 20 kilo weegt, is de draagzak te gebruiken. De de brede schouderbanden zorgen voor een hoog draagcomfort.

 

Mei tai draagzak uni taupe

 

6x je baby binnenshuis dragen in de draagzak

Pak die draagzak er lekker bij als je thuis bent met je kleintje. Je zal zien dat je mini zich comfortabel en veilig voelt en jij kan een wasje draaien of even rustig een podcast luisteren. Ook is het ideaal om binnenshuis te dragen voor het verzorgen van oudere broertjes en zusjes, aangezien je dan beide handen vrij hebt om bijvoorbeeld te helpen met aankleding of eten te maken. Bovendien is het enorm handig voor babys die last hebben van krampjes.

 

1. Draagzak zorgt voor geborgenheid

Van nature willen babys graag dicht bij papa of mama zijn. Het liefst huid-op-huid. Pasgeboren babys hebben natuurlijk negen maanden lang mogen genieten van de warmte, geborgenheid en geluiden van en in de baarmoeder. Door je baby te dragen in een mei tai draagzak boots je dit gevoel na. Je kindje ligt tegen je aan, hoort en zelfs voelt je hartslag, wordt rustig van je stem, warmte en bewegingen. Net als in de buik. Dit voelt dus heel erg vertrouwd voor je mini. Het resultaat: een relaxt kindje dat ontspannen is en lekker in slaap valt bij je. En voor jou: jij hebt je handen vrij om te doen en laten wat je wilt. Je baby ermee verwennen? Dat is een hardnekkige fabel van vroeger. Een kindje kan je overladen met liefde en geborgenheid, zonder dat je het verwend!

 

2. In de draagzak bij krampjes

Elke baby heeft er op een zeker moment wel last van: krampjes. Buikpijn door voeding en de darmpjes die nog op gang moeten komen. Warmte en weer die geborgenheid zorgen ervoor dat je baby kalmeert. Hup, de draagzak in dus!

 

3. Voor baby’s met reflux

Nog zoiets waar pasgeboren babys last van kunnen hebben: reflux. Belangrijk hierbij is dat je kindje na een voeding zo lang mogelijk rechtop zit. Als je daar niet altijd de tijd voor hebt, bijvoorbeeld wanneer je nog andere kinderen rond hebt lopen in huis, dan is een draagzak ideaal. Daarin zit je baby als het ware rechtop en blijft de voeding dus in het lijfje. En jij hebt je handen vrij.

 

Mei tai draagzak tweeling

 

4. Dragen tijdens dagelijkse taken

Nadat je rustig bent bijgekomen van je bevalling en kraamperiode, wil je misschien weer wat klusjes in huis gaan oppakken. We kunnen ons voorstellen dat het heel fijn voelt om zelf weer eens een wasje te draaien. Maar met een baby in huis, heb je vaker niet dan wel je handen vrij. Dan komt de mei tai draagzak weer van pas. Je hebt je baby bij je om in de gaten te houden. Je kindje geniet hiervan en jij kan weer wat dagelijkse taakjes uitvoeren.

 

5. Oudere broertjes en zusjes

Met oudere kinderen in huis heb je helemaal geen handen meer vrij. Komt daar een baby bij, dan kom je zelfs handen tekort. Je baby in de box neerleggen kan natuurlijk, maar niet elk kindje vindt dit fijn. En dan heb je dus een huilende baby en een of meerdere oudere kinderen die om je aandacht vragen. Dit kan behoorlijk stressvol zijn. Je baby in de draagzak dragen scheelt dan al. Je wordt er als vanzelf ook rustiger van en je hebt handen vrij voor je oudere kids.

 

6. Tijd voor jezelf

De hele dag knuffelen met je baby is heel erg fijn, maar we begrijpen ook dat je soms even wat voor jezelf wil doen. Me-time hoeft niet te betekenen dat je een hele dag weg bent van je kind. Vooral voor new born ouders kan me-time al zijn dat je je koffie warm kan opdrinken. Dus, daar hebben we m weer: de draagzak zorgt voor veel meer tijd voor jezelf. Je hebt letterlijk je handen vrij met je kindje in de mei tai. En dat betekent dat je in alle rust koffie kan zetten en deze ook nog eens, voorzichtig, warm opdrinken. Of een podcast luisteren terwijl je de was opvouwt. Of een cake bakken. En dat terwijl je kindje kalm en geborgen tegen je aan ligt te slapen.

 

Bekijk hier de hele collectie mei tai draagzakken.

Vorig artikel Commode Couture: Transformeer je commode tot een ware eyecatcher met deze tips!
Volgend artikel Drie redenen om een goed voedingskussen aan te schaffen tijdens je zwangerschap

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden