Drie redenen om een goed voedingskussen aan te schaffen tijdens je zwa — Ilmaha
Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending in Nederland - vanaf €100 in België
Gratis verzending in Nederland - vanaf €100 in België
Drie redenen om een goed voedingskussen aan te schaffen tijdens je zwangerschap

Drie redenen om een goed voedingskussen aan te schaffen tijdens je zwangerschap

 

Het voedingskussen gebruik je, al doet de naam anders vermoeden, niet alleen tijdens het voeden van je baby. Het voedingskussen heeft voor de geboorte van je baby al een hele fijne toegevoegde waarde. Tijdens je zwangerschap is het namelijk een lifesaver in de nacht. En zelfs na het voeden is het kussen een musthave: in no time tover je ‘m om tot cozy nestje voor je baby. 

 

Wat is een voedingskussen eigenlijk?

Een voedingskussen is een zacht, maar stevig kussen in de vorm van een banaan. Je kan er comfortabel mee slapen tijdens je zwangerschap, en daarna kan je ‘m gebruiken tijdens het voeden van je baby of maak er een cozy babynestje met een relax hoes. Een echte musthave voor zwangere vrouwen en new born moms dus!

 

3 redenen om een goed voedingskussen aan te schaffen

1. Slapen met het voedingskussen tijdens je zwangerschap

Die bolle buik kan behoorlijk zwaar zijn in de nacht. Daardoor slaap je misschien onrustig of je ligt niet meer lekker. Een voedingskussen is dan je lifesaver. Kies voor een kussen dat zacht, maar stevig is, dat helpt je om lekker te liggen. De vulling vormt zich naar je lichaam, waardoor je optimale ondersteuning hebt en dus fijner ligt. Veel zwangere vrouwen leggen een deel tussen hun benen en een deel tegen of onder hun buik. Of juist in hun rug. Een voedingskussen kan je nachten echt veranderen, omdat je gewoon veel comfortabeler ligt.

 

2. Een voedingskussen voor het voeden van je baby

Of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft: de juiste ondersteuning is belangrijk. Anders krijg je snel last van je nek of armen. Een voedingskussen geeft je die steun bij het voeden. Leg je arm erop of gebruik ‘m als steuntje in je rug.

 

3. Tover het voedingskussen om tot babynestje

Met een voedingskussen heb je geen extra babynestje nodig. Dat scheelt weer in de kosten en zo beland je voedingskussen niet direct weer in de kast. Vouw het kussen maar eens dubbel en wikkel er een relax hoes omheen. Tadaa! In no time heb je een cozy nestje voor je baby klaarstaan. Zo’n nestje geeft geborgenheid, want je baby zakt een klein beetje weg in het voedingskussen. Daardoor voelt het voor je kindje alsof hij of zij bij papa of mama in de armen ligt. Maar stiekem heb jij je handen even vrij! Ook voor baby’s met reflux is het voedingskussen met relax hoes een uitkomst: je kindje ligt er namelijk wat rechterop in.

 

Voordelen van het Ilmaha voedingskussen

Over ieder detail is goed nagedacht. Zo heeft het Ilmaha voedingskussen een grote rits zodat je de hoes gemakkelijk kan scheiden van de vulling. Handig, voor als je de hoes even wil wassen. Dat kan op het handwasprogramma in de wasmachine. Omdat de hoes afneembaar is, kan je dus afwisselen. En dat is leuk, want er zijn heel veel verschillende kleuren om uit te kiezen. Alle hoezen worden gemaakt van duurzaam katoen en zijn ook los verkrijgbaar. 

 

Verder heeft het kussen geen labeltjes die kunnen irriteren, want wie zit daar nu op te wachten. Het voedingskussen moet vooral comfortabel zijn en de juiste ondersteuning geven. Daarom heeft het de vorm van een banaan: ideaal voor het geven van een voeding, maar ook om mee te slapen.

 

Het Ilmaha voedingskussen is gevuld met EPS parels. Na een lange zoektocht en heel veel testen is er voor deze vulling gekozen. Deze parels maken ten eerste geen geluid. Dat vinden we fijn, vooral als je ’s nachts slaapt met het kussen en het niet ritselt bij bewegingen zoals draaien. Verder zijn EPS parels zo klein, dat ze niet geplet kunnen worden. Voor je voedingskussen houdt dat in dat deze geen volume verliest en nooit bijgevuld hoeft te worden. Dat maakt het Ilmaha voedingskussen een heel duurzaam kussen, want je behoudt altijd een mooi vol kussen.

 

Je ontvangt het voedingskussen in een gratis travelbag waar ook nog een relax hoes in kan. Leuk om te weten: er is ook een speciaal Ilmaha tweeling voedingskussen!

Voedingskussen tweeling

Vorig artikel Waarom een draagzak zo fijn is binnenshuis
Volgend artikel Dé babykamertrends van 2023: duurzaam en een tikje retro

Opmerkingen

Maike - mei 27, 2024

Hi! Een vraagje. Kan het voedingskussen zelf ook in de wasmachine om vlekken eruit te krijgen? Hoor het graag. Vriendelijke groet, Maike

Lein - november 15, 2023

Wat is het verschil tussen de verschillende stoffen? Hydrofiel, teddy, etc.

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden