Dit zijn ze: de populairste babynamen van 2022 — Ilmaha
Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending in Nederland - vanaf €100 in België
Gratis verzending in Nederland - vanaf €100 in België
Dit zijn ze: de populairste babynamen van 2022

Dit zijn ze: de populairste babynamen van 2022

We keken in onze glazen bol en konden zo voorspellen welke babynamen in 2022 het populairst zullen worden! Grapje natuurlijk, maar we zien wel leuke veranderingen in het babynamenlandschap voorbij komen. Ook zagen we babynamen trends, zo weet je misschien wel dat korte namen trending zijn, maar wist je ook dat Arabische namen hun opkomst maken? Doe inspiratie op voor als je binnenkort zelf (weer) mama wordt of kijk eens of de naam van jouw kleintje ertussen staat.

Zullen we beginnen met de 10 populairste jongensnamen van 2021? Want die weten we!

1. Noah 2. Lucas 3. Sem 4. Daan 5. Levi 6. Liam 7. James 8. Finn 9. Luca 10. Milan

En de populairste meisjesnamen van 2021:

1. Julia 2. Mila 3. Emma 4. Nora 5. Olivia 6. Sophie 7. Tess 8. Milou 9. Zoë 10. Yara

On trend: internationale babynamen Opvallend is dat jarenlang Emma bovenaan stond bij de meisjesnamen, maar die is zoals je kan zien sinds vorig jaar gezakt naar nummer drie op de lijst. Deze verschuiving is niet gek, want internationale babynamen zijn in opkomst. Zoals Julia en Mila bijvoorbeeld, de nummers 1 en 2 op de lijst.

Bijzonder leuke verschuiving: Arabische babynamen populair Over internationaal gesproken: we zien namen uit Engeland steeds hoger komen in de ranglijsten, denk aan Olivia en Jack. Maar ook Arabische namen zoals Zayn, Yara, Noor en Rayan staan in de toplijsten. Een opvallend leuke verschuiving! Van Scandinavische namen waren we al langer fan: Finn, Liv en Elin. Het zijn ook prachtige namen allemaal.

Kort, korter, kortst Niet geheel verrassend is dat korte babynamen nog steeds trending zijn. Het bekt ook lekker, zo’n naam met een lettergreep en max vier letters: Juul, Saar, Noud, Mees, Moos en Tess.

Uniseks babynamen: populair in 2022 Hoe leuk is het om je tijdens de geboorte te laten verrassen door er dan pas achter te komen wat het geslacht van je kleintje is? En in dat geval is een uniseks naam superleuk. Het zijn dan ook populaire namen in 2022. Niet gek als je je bedenkt dat we steeds meer bezig zijn met genderneutraal leven. Uniseks babynamen voor 2022 zijn bijvoorbeeld: Lio, Noah, Bo, Raven en Lou.

Populairste babynamen van 2022 Dan komen we terug bij de voorspelling en laten we je zien welke namen we volgens babynamen.nl waarschijnlijk vaker gaan horen dit jaar.

Voor meisjesnamen zijn dit: 1. Noé 2. Loua 3. Juna 4. Yuna 5. Mila 6. Elin 7. Maeve 8. Yara 9. Emma 10. Nora

En de jongensnamen voor 2022: 1. Otis 2. Finn 3. Zayn 4. Joah 5. Levi 6. Elias 7. Ravi 8. Liam 9. Noan 10. Milan 

Vorig artikel Wij presenteren: de Marble collectie
Volgend artikel Ah, dus zo is Moederdag ontstaan!

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden