Dit zijn dé babykamer trends van 2022 — Ilmaha
Doorgaan naar inhoud
★★★★★ 4.8 uit ruim 350 beoordelingen
★★★★★ 4.8 uit ruim 350 beoordelingen
Dit zijn dé babykamer trends van 2022

Dit zijn dé babykamer trends van 2022

Baby op komst? Let the best part begin! Het stylen van de babykamer is toch het leukste wat er is als er een mini onderweg is? Je Pinterest board staat vast al vol met inspirerende sfeerbeelden en digitale winkelmandjes staan klaar om ingepakt en wel naar je toe te komen. Maar dan opeens slaat de twijfel toe: er zijn zoveel mooie babykamer trends dat je niet meer weet wat je moet kiezen. Blame it on the hormones.

Maar geen paniek, we’ve got you covered. We zetten dé vijf babykamer trends van 2022 voor je op een rij. Haal er je inspiratie uit en creëer de allermooiste kinderkamer voor je baby on the way.

1. Even aarden: earthy tones Aardetinten zoals zand en beige zijn trending in de babykamer. De earthy tones trend is minimalistisch en matcht goed met hout en andere natuurlijke materialen zoals een wollen vloerkleed en linnen gordijnen. Ons megazachte boxkleed past trouwens ook perfect bij deze trend.

2. Statement behang: lekker opvallend Van een all-over vintage look bloemenprint tot een complete dierenwereld: statement behang is een van de meest geziene babykamer trends van 2022. Opvallen doet het zeker, zo’n overdadige print op de muur. Je kan er ook voor kiezen om slechts één deel van de kamer te behangen. Of nog subtieler: één rond of vierkant vlak bijvoorbeeld. Pas de kleuren van de andere muren op je behang aan en je creëert in no time een warme sfeer voor je new born.

3. Basic hout & rotan Hout in elke tint die je maar mooi vindt, gecombineerd met rotan accessoires is een van dé babykamer trends van 2022. Kies je voor zo’n neutrale houten basis met bijvoorbeeld een rotan spiegel, opbergmandjes en een kapstokje, dan kan je losgaan met de rest. Wol, teddy en mousseline katoen matchen supermooi met hout en rotan. Zoals een bedhemeltje van mousseline katoen en een teddy speelkleed op de grond.

4. Subtiel goud of messing A touch of gold: kan altijd. Het blijft een van de mooiste babykamer trends als je het ons vraagt. Goud of messing details zijn subtiel genoeg om niet te overheersen, maar opvallend genoeg om je babykamer net even anders te maken, Kies voor messing accessoires zoals gouden knopjes op de commode, een goudkleurig mobiel voor boven het bedje of een goudenbedlampje. Deze trend matcht trouwens ook top met earthy tones.

5. Botanical all the way Bloemen, planten, dieren, groentinten: het botanische thema is hot. Zet eens een paar grote planten in de babykamer (pas wel op dat ze niet giftig zijn) of ga all the way met verschillende groentinten en dierenkoppen aan de muur. Misschien wil je een muur wel behangen met een dierenprintbehang? Wat je ook kiest: zorg ervoor dat de kleuren van alle baby essentials blenden in de botanisch trend. 

Vorig artikel De voordelen van het dragen van je kindje

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden